
Sportul este una dintre cele mai recomandate activitati pentru o viata sanatoasa. Imbunatateste sistemul cardiovascular, ajuta la reglarea tensiunii arteriale si, desigur, ne ajuta la dobandirea si mentinerea unui trup armonios. Totusi, se spune ca ce e mult strica.
Magneziul este un mineral cu o foarte mare importanta pentru organism. Acesta ne ajuta in lupta impotriva oboselii, a anxietatii si stresului. De asemenea, ajuta la decontractarea muschilor si la fixarea calciului in oase. In acelasi timp, scade nivelul de colesterol, regleaza ritmul cardiac si tranzitul intestinal.
In timp ce sporturi ca inotul sau ciclismul ajuta la mentinerea unor articulatii sanatoase, exista si sporturi care pot dauna. In Romania, aproximativ 10% dintre accidentari se intampla in timpul antrenamentelor sportive.
De-a lungul vietii corpul sufera diferite schimbari, mai ales in functie de activitatile pe care le desfasuram, iar coloana vertebrala este cea mai afectata parte a corpului. Chiar daca nu pare, in timp, mai ales din cauza pozitiei pot aparea diferite schimbari si dureri la nivelul acesteia.
Nu de putine ori am auzit expresia "ma dor articulatiile... e de la vreme". Ei bine, intr-un fel sau altul vremea de afara chiar este legata de durerile articulare. Nu, nu este vorba de vreun element mistic, ci pur si simplu de temperatura, precipitatii, umiditate si, cel mai important, de presiunea atmosferica.
Natura este cea mai buna farmacie. De fapt, majoritatea medicamentelor sunt bazate pe substantele gasite in natura. Remediile naturale s-au dovedit a fi un real succes in cazul mai multor afectiuni, iar inflamatiile articulare beneficiaza de o sumedenie de astfel de solutii.
Inflamatiile care apar la nivelul articulatiilor pot avea mai multe cauze. Procesul de imbatranire este unul dintre cele mai frecvente motive pentru acest tip de inflamatii deoarece uzeaza articulatiile. Alteori, pot aparea cauze fiziologice sau care tin de genetica.
Din ce in ce mai multa lume este afectata de bolile inflamatorii. Mai mult decat atat, din ce in ce mai multi tineri sunt afectati de acestea, in special de cele intestinale. Bolile inflamatorii merg mana in mana cu alimentatia si nu este un secret ca tinerii au un mod de viata din ce in ce mai dezorganizat, bazat pe o alimentatie netinuta sub control.
Inflamatia este primul avertisment pentru o posibila imbolnavire si slabire a sistemului imunitar. Este alarma pe care organismul o da cand ceva este in neregula. Poate fi un raspuns pentru o posibila infectie, leziune sau iritatie. Intreg procesul este caracterizat printr-o concentrare a fluxului de sange catre locul afectat.