Comanda acum (L-V: 09:00-18:00): 0724 582 769 | 021 425 86 87 - sau - Comanda acum online

Ce sporturi practicam daca suferim de boli articulare?

Ce sporturi practicam daca suferim de boli articulare?

 

Sportul este una dintre cele mai recomandate activitati pentru o viata sanatoasa. Imbunatateste sistemul cardiovascular, ajuta la reglarea tensiunii arteriale si, desigur, ne ajuta la dobandirea si mentinerea unui trup armonios.

Totusi, se spune ca ce e mult strica. Sportivii de performanta risca in timp sa sufere de boli articulare si se confrunta deseori cu inflamatii la nivelul muschilor din jurul articulatiilor. Chiar daca sportul regulat ajuta la cresterea rezistentei, in timp exercitiile fizice exagerate pot dauna.

Cei mai afectati sunt fotbalistii si tenismenii, care practica sporturile la o intensitate ridicata si pe o durata mare de timp. De asemenea, printre sporturile care solicita articulatiile se mai numara si sporturile de contact, antrenamentele cu greutati, catararea sau chiar joggingul si alergarea, daca sunt practicate un timp indelungat. Daca luam in calcul si greutatea individului, rezultatul nu este chiar fericit, deoarece fiecare kilogram in plus pune o presiune de 4 ori mai mare pe genunchi.

In cazul in care va confruntati cu diferite inflamatii si v-au fost recomandate antiinflamatoare, ar trebui sa stiti ca exista si remedii naturale in acest sens. Unul dintre ele este IBUcell™, remediu natural descoperit de specialisti din Canada. Acesta are la baza acizi alfa si izo-alfa si este foarte eficient in ameliorarea disconfortului de la nivelul coloanei vertebrale si al spatelui. Ajuta, de asemenea, la protejarea articulatiilor impotriva atacurilor substantelor de natura enzimatica si la normalizarea densitatii minerale osoase, aspect extrem de important, mai ales in cazul sportivilor.

 

Sporturile prietenoase cu articulatiile

Alergarea este un sport practicat de cei mai multi dintre noi si este bun pentru articulatii, insa trebuie sa luati in considerare cateva sfaturi.

Incalzirea este una dintre cele mai importante etape in sport. Nu solicitati muschii fara o incalzire in prealabil. De asemenea, aveti grija la tehnicile de executie si echipamentul folosit. Greutatea corporala este un alt element care poate afecta articulatiile, iar aici trebuie sa luam in considerare pista pe care alergam. Incercati sa evitati pe cat posibil pistele din beton. Alergati pe un teren moale sau pe pistele special amenajate, care sunt mai prietenoase cu incheieturile si ligamentele picioarelor.

Printre exercitiile care au un impact mai redus asupra articulatiilor se numara inotul si ciclismul. Practic, sunt sporturile care nu prezinta riscuri majore si ajuta la recuperare.

Un alt tip de exercitiu fizic pe care il recomandam pentru orice varsta, care ajuta atat trupul, cat si mintea, este Yoga. In Romania se poate practica in cadrul a diverse scoli sau sali de fitness. Se poate practica si individual, acasa, urmarind filmulete de pe Youtube sau de pe site-urile de specialitate.

Mersul pe bicicleta, chiar daca nu pare a fi un sport in care nu se depune mult efort, ajuta la pierderea kilogramelor in plus si la mentinerea mobilitatii articulare. Este recomandat in special persoanelor care sufera de artrita la nivelul articulatiilor genunchilor, iar in comparatie cu alte sporturi, cum ar fi alergatul, are un impact mult mai mic asupra acestora. Daca nu aveti o bicicleta, puteti mereu sa mergeti la sala, unde veti gasi bicicletele de fitness/medicinale, care sunt chiar mai potrivite decat cele clasice.

Totusi, inainte de a ne urca pe o bicicleta trebuie sa fim foarte atenti la pozitia adoptata, deoarece exista cazuri in care genunchii pot suferi. Atentie la reglarea seii si la pozitia coarnelor.

Nu uitati de fitness si stretching, care sunt de asemenea recomandate.

Cert este ca, daca suferiti din cauza inflamatiilor articulare, sportul ar trebui sa fie o activitate regulata. In lipsa acestuia afectiunile pot evolua, iar mentinerea unei musculaturi tari trebuie sa fie un scop bine definit.

Nu uitati ca inainte de a va apuca de sport trebuie sa consultati un medic, mai ales daca aveti o afectiune asociata cu inflamatiile articulare.

Va dorim multa sanatate si sa aveti grija de articulatiile dumneavoastra!

Articole despre RoboFlex™

Ce sporturi practicam daca suferim de boli articulare?

Sportul este una dintre cele mai recomandate activitati pentru o viata sanatoasa. Imbunatateste sistemul cardiovascular, ajuta la reglarea tensiunii arteriale si, desigur, ne ajuta la dobandirea si mentinerea unui trup armonios. Totusi, se spune ca ce e mult strica.

citeste tot
Rolul magneziului in afectiunile inflamatorii

Magneziul este un mineral cu o foarte mare importanta pentru organism. Acesta ne ajuta in lupta impotriva oboselii, a anxietatii si stresului. De asemenea, ajuta la decontractarea muschilor si la fixarea calciului in oase. In acelasi timp, scade nivelul de colesterol, regleaza ritmul cardiac si tranzitul intestinal.

citeste tot
Ce sporturi trebuie sa evitam daca suferim de boli articulare?

In timp ce sporturi ca inotul sau ciclismul ajuta la mentinerea unor articulatii sanatoase, exista si sporturi care pot dauna. In Romania, aproximativ 10% dintre accidentari se intampla in timpul antrenamentelor sportive.

citeste tot
Posturile gresite ale corpului care ne afecteaza coloana

De-a lungul vietii corpul sufera diferite schimbari, mai ales in functie de activitatile pe care le desfasuram, iar coloana vertebrala este cea mai afectata parte a corpului. Chiar daca nu pare, in timp, mai ales din cauza pozitiei pot aparea diferite schimbari si dureri la nivelul acesteia.

citeste tot