Comanda acum (L-V: 09:00-18:00): 0724 582 769 | 021 425 86 87 - sau - Comanda acum online

Posturile gresite ale corpului care ne afecteaza coloana

Posturile gresite ale corpului care ne afecteaza coloana

Coloana vertebrala si durerile de spate

Cum este afectata coloana de pozitiile gresite?

Posturile gresite ale corpului care afecteaza coloana si cum le putem corecta

De-a lungul vietii corpul sufera diferite schimbari, mai ales in functie de activitatile pe care le desfasuram, iar coloana vertebrala este cea mai afectata parte a corpului. Chiar daca nu pare, in timp, mai ales din cauza pozitiei pot aparea diferite schimbari si dureri la nivelul acesteia.

Tindem sa credem ca doar persoanele care au activitati fizice dure pot suferi de afectiuni ale coloanei, insa nici munca de birou sau pozitia pe care o adoptam in timpul somnului nu sunt de neglijat.

Coloana vertebrala este impartita in 5 zone: zona cervicala, cea toracala, lombara, sacrala si coccigiana.

Este formata din 30 de vertebre, iar intre acestea sunt pozitionati nervii maduvei spinarii. Tot intre aceste vertebre se afla si discurile intervertebrale, care ajuta la miscarea coloanei si la mobilitatea spatelui.

Cele mai multe persoane acuza dureri in zona mijlocului, adica cea lombara si este denumita popular durere de spate, simtita deseori sub forma de arsuri sau intepaturi. Daca nu este tratata, in timp poate deveni cronica.

 

Cum este afectata coloana de pozitiile gresite?

Pozitia gresita a corpului este principalul inamic al coloanei, iar cea mai intalnita cauza este pozitia pe care o au persoanele atunci cand stau la birou. De asemenea, trebuie luata in considerare si pozitia din timpul somnului.

Odata cu trecerea timpului, coloana isi schimba forma in functie de cum este obisnuita. Asadar, daca avem constant aceeasi pozitie gresita la birou, coloana va lua forma „propusa” si in timp vor aparea durerile, care uneori pot fi insuportabile.

 

Posturile gresite ale corpului care afecteaza coloana si cum le putem corecta:

Pozitia gresita a spatelui cand stam la birou

Durerile de spate sunt cauzate in special de pozitia gresita pe care o adoptam atunci cand stam la birou. Incercati sa tineti spatele drept, la 90 de grade, iar bratele sa fie relaxate. Stati cu capul drept si daca aveti un monitor in fata, incercati sa il pozitionati in asa fel incat privirea sa fie indreptata la 90 de grade catre acesta, fara sa trebuiasca sa va uitati in jos sau in sus. De asemenea, incercati sa mentineti umerii relaxati, fara sa trebuiasca sa ii tineti „adunati”.

Pozitia gresita cand stam in picioare

De cele mai multe ori si statul in picioare trebuie sa fie corectat. Uneori ne rezumam la un singur cuvant: „drept”, insa nu tot timpul este chiar asa. Evitati sa tineti umerii inainte si coloana foarte dreapta. Muschii coloanei si cei ai abdomenului tind sa fie tensionati, iar coloana, cu ajutorul extensorilor si a cvadricepsului nu poate lupta cu aceasta forta. Astfel, partea lombara se aplatizeaza. In final umerii si capul deviaza spre inainte.

Atentie la pozitia mentinuta in timpul alergarii

Pe langa faptul ca o pozitie gresita in timpul alergarii duce la modificari ale coloanei, creste si riscul de accidente. Atentie la maini, acestea nu trebuie tinute lipite de corp, iar umerii nu trebuie sa fie incordati si aplecati inainte. Tineti coatele flexate, la un unghi aproximativ de 90 de grade si mainile relaxate. Incercati sa respirati adanc pentru a mentine o pozitie naturala a corpului.

Pozitiile din timpul somnului

Desigur, veti considera ca e greu sa controlati pozitia corpului in timpul somnului, insa macar pozitia adoptata inainte de acesta o putem controla si, daca avem un somn linistit aceasta este pastrata.

Deseori, afectiunile coloanei depind de pozitia in timpul somnului. Daca dormiti pe o parte incercati sa aliniati capul cu umerii si soldurile. Multe persoane au tendinta de a lasa capul in jos sau de a-l tine lipit de piept. Pozitionati genunchii cu ajutorul unei perne, pe care sa o tineti intre picioare.

Nu este recomandat sa dormiti pe burta, dar daca totusi o faceti, incercati sa puneti o perna sub pelvis, pentru a pastra curburile anatomice ale coloanei. Daca suferiti de dureri de spate acest lucru va va ajuta sa scapati de durere.

 

Cum si cu ce ne incaltam?

Pe cat de scurta ar parea aceasta activitate, daca nu este realizata corect, exista riscul de aparitie a unor dureri insuportabile de spate. Atunci cand ne incaltam trebuie neaparat sa o facem stand pe un scaun. Evitati pe cat posibil probarea sau incaltarea pantofilor stand in picioare, deoarece in acel moment coloana trebuie sa suporte o greutate mare.

De asemenea, alegerea pantofilor este o decizie cruciala, mai ales in cazul femeilor care poarta tocuri inalte. Acestea forteaza muschii spatelui si curbeaza coloana.

Nu uitati ca mersul pe jos face piciorul frumos si pentru coloana este cel mai bun exercitiu fizic. Evitati greutatile atunci cand mergeti la plimbare si mentineti un ritm constant. Barbia trebuie tinuta orizontala si abdomenul supt.

In cazul in care apar dureri sau disconfort la nivel articular si osteomuscular, trebuie sa stiti ca exista un supliment natural, care are proprietati asemanatoare cu Ibuprofenul, insa nu are manifestari nedorite la nivel gastrointestinal. Vorbim acum de RoboFlex™, care are ca ingredient activ IBUcell™ cu acizi alfa si izo-alfa, cu actiune prompta (in aproximativ 30-120 minute) si sigura. Puteti afla mai multe detalii aici.

Va dorim multa sanatate si sa aveti grija de articulatiile dumneavoastra!

 

Articole despre RoboFlex™

Ce sporturi practicam daca suferim de boli articulare?

Sportul este una dintre cele mai recomandate activitati pentru o viata sanatoasa. Imbunatateste sistemul cardiovascular, ajuta la reglarea tensiunii arteriale si, desigur, ne ajuta la dobandirea si mentinerea unui trup armonios. Totusi, se spune ca ce e mult strica.

citeste tot
Rolul magneziului in afectiunile inflamatorii

Magneziul este un mineral cu o foarte mare importanta pentru organism. Acesta ne ajuta in lupta impotriva oboselii, a anxietatii si stresului. De asemenea, ajuta la decontractarea muschilor si la fixarea calciului in oase. In acelasi timp, scade nivelul de colesterol, regleaza ritmul cardiac si tranzitul intestinal.

citeste tot
Ce sporturi trebuie sa evitam daca suferim de boli articulare?

In timp ce sporturi ca inotul sau ciclismul ajuta la mentinerea unor articulatii sanatoase, exista si sporturi care pot dauna. In Romania, aproximativ 10% dintre accidentari se intampla in timpul antrenamentelor sportive.

citeste tot
Posturile gresite ale corpului care ne afecteaza coloana

De-a lungul vietii corpul sufera diferite schimbari, mai ales in functie de activitatile pe care le desfasuram, iar coloana vertebrala este cea mai afectata parte a corpului. Chiar daca nu pare, in timp, mai ales din cauza pozitiei pot aparea diferite schimbari si dureri la nivelul acesteia.

citeste tot